Zakelijk

Voor werkgevers

In mijn aanpak staan groei, bewustzijn en ‘er woorden aan geven’ centraal. Hoe eerder boven water is waar het aan schort, hoe sneller er nagedacht kan worden over de oplossing. Of dat nou op teamniveau is of individueel.

 

Mijn begeleiding bevordert de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het houdt ze werk-fit, gemotiveerd en productief aan het werk.

 

Het stelt ze in staat te groeien in hun eigen rol en maakt ze bewust van de plek die ze innemen in het team of de organisatie.

 

Na begeleiding gaan medewerkers effectiever functioneren door het bewustzijn van gave en opgave. En dat bevordert uiteindelijk het langetermijnresultaat van de medewerker, het team en de organisatie als geheel.

 

Bewustwording, balans en focus

 

Zowel binnen teamsessies als individuele coaching ligt de focus op bewustwording van kwaliteiten, valkuilen, patronen en verlangens. Ook verbetert de samenwerking als er ruimte wordt gegeven aan thema’s als veiligheid, teamwaarden, omgangsvormen en onderlinge communicatie. In mijn begeleiding wordt alles zo veel mogelijk expliciet gemaakt. Om dat resultaat te behalen zet ik diverse modellen en perspectieven in.


Tailormade trajecten

Met ruim 20 jaar werkervaring in corporate en non-profit omgevingen ken ik meerdere werelden. En dat is fijn. Zo heb ik snel een beeld van het DNA van de organisatie waarin jij je bevindt. Elke organisatie heeft een eigen systeem met normen, waarden en belemmerende overtuigingen. En elke situatie vraagt om een verschillende aanpak.

 

Daarom inventariseer ik eerst welke behoefte er speelt of welk probleem moet worden opgelost. Vaak creëert dat gesprek al een bepaalde mate van bewustzijn. Na deze afstemming, ontwikkel ik een tailormade traject dat ik voorleg aan de opdrachtgever. Dat traject kan bestaan uit de volgende componenten:

 

label-nobco-v2

 

 

Ervaringen

Wat anderen over me zeggen

Haar enthousiasme, oprechte, kritische blik en expertise zijn afgelopen anderhalf jaar voor mij én voor de coachpool heel belangrijk geweest. Ik wens haar -en anderen- toe dat ze met nog zoveel meer mensen haar kennis kan delen. En nog veel meer mensen kan begeleiden bij hun ontdekkingen. Met groepen en voor individuele mensen.
Jeannette van Dijk, HR Teamleider Ontwikkeling, Natuurmonumenten
Marie-Paule creëerde voor mij direct een vertrouwde omgeving. Door de juiste vragen te stellen en kleine opdrachtjes te geven gaf ze mij inzicht in mijn eigen denk- en gedragspatronen. Vaak haalde ze de praktijk erbij, wat voor mij extra verhelderend werkte. De gesprekken die ik met haar had “werkten” nog na en de vragen en/of inzichten die daaruit voort kwamen, kon ik in het daaropvolgende gesprekken fijn met haar delen. Het waren mooie, persoonlijke gesprekken die mij zeker nog lang bij zullen blijven.
Annette Wijnands, HR Service specialist, Wheyco
'Haar leiderschap in lichtheid is mooi om naar te kijken. Ook om te zien hoe anderen haar daarin kunnen volgen. In haar begeleiding is ze vriendelijk doch gedecideerd. Daarmee straalt ze een bepaalde compactheid uit in haar professionaliteit, een gezonde begrenzing. Ze heeft laten zien dichtbij de client te zijn, maar niet te vervloeien. Neutraal, waardoor de ander de ruimte krijgt. Ze neemt de tijd.'
Conny ten Klooster, trainer 'Ambacht van het Hart', Phoenix Opleidingen
“Als Scrum Master heeft ze een nieuw team “from scratch” gecoacht en mee op weg genomen in het Agile werken. Met uiteenlopende methodes heeft ze gewerkt aan teamontwikkeling en collega’s uitgedaagd om feedback te geven en openheid te creëren. Altijd op een luchtige, vrolijke manier. Direct als het moet, maar altijd met de mens voor ogen.”
Simone Lubbers, Product Owner, Natuurmonumenten
“Voordat ik het doorhad, heeft Marie-Paule alle gerelateerde woorden op vellen papier geschreven en stond ik letterlijk te midden van mijn eigen probleem. Door telkens te onderzoeken, voelen en herschikken, vond ik het antwoord op de vraag die me al tijden bezig hield. Toen ik naar buiten liep, wist ik wat me te doen stond.”
Kader Akbayir, Post Production Supervisor, Totem Media
testimonial-bg.png

Behoefte aan bewustzijn, focus en balans?

Neem contact met me op