Wat ik doe

Teamsessies

Bewustzijn en openheid versterkt het samenwerken binnen teams met een positieve weerslag op het resultaat. Maar hoe zorg je daarvoor? Door samen een pas op de plaats te maken. Stilstaan bij wat er speelt. Onderzoeken wat er wél op tafel ligt en vooral ook wat níet.

 

Ik zorg ervoor dat de mensen binnen het team elkaar én zichzelf beter leren kennen door aan de slag te gaan met rollen, kwaliteiten, patronen, verantwoordelijkheid, vertrouwen en veiligheid. Afgestemd op de behoeften en belevingswereld van het team.

 

Onderwerpen waar ik bijvoorbeeld mee kan helpen:

  • Bepalen van de teamidentiteit en (individuele) behoeften
  • Expliciet maken van wat er besproken wordt, en wat blijft steken in de onderstroom
  • In kaart brengen van het huidige proces, inclusief waar het stokt
  • Ontwikkelen van onderlinge communicatie- en feedbackcultuur
  • Verbeteren van samenwerking binnen het eigen team én tussen teams

 

 

Traject(en) op maat

In trajecten op maat gaat het team aan de slag met onderwerpen en opdrachten die aansluiten op het gewenste resultaat. In overleg worden doelstellingen bepaald. Tijdens deze afstemming komen er vaak al zaken in het licht. Vaak leveren deze gesprekken op zichzelf al bewustzijn op.

 

Benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Of lees hier verder.

 

 

Ervaringen

Wat anderen over me zeggen

Haar enthousiasme, oprechte, kritische blik en expertise zijn afgelopen anderhalf jaar voor mij én voor de coachpool heel belangrijk geweest. Ik wens haar -en anderen- toe dat ze met nog zoveel meer mensen haar kennis kan delen. En nog veel meer mensen kan begeleiden bij hun ontdekkingen. Met groepen en voor individuele mensen.
Jeannette van Dijk, HR Teamleider Ontwikkeling, Natuurmonumenten
Marie-Paule creëerde voor mij direct een vertrouwde omgeving. Door de juiste vragen te stellen en kleine opdrachtjes te geven gaf ze mij inzicht in mijn eigen denk- en gedragspatronen. Vaak haalde ze de praktijk erbij, wat voor mij extra verhelderend werkte. De gesprekken die ik met haar had “werkten” nog na en de vragen en/of inzichten die daaruit voort kwamen, kon ik in het daaropvolgende gesprekken fijn met haar delen. Het waren mooie, persoonlijke gesprekken die mij zeker nog lang bij zullen blijven.
Annette Wijnands, HR Service specialist, Wheyco
'Haar leiderschap in lichtheid is mooi om naar te kijken. Ook om te zien hoe anderen haar daarin kunnen volgen. In haar begeleiding is ze vriendelijk doch gedecideerd. Daarmee straalt ze een bepaalde compactheid uit in haar professionaliteit, een gezonde begrenzing. Ze heeft laten zien dichtbij de client te zijn, maar niet te vervloeien. Neutraal, waardoor de ander de ruimte krijgt. Ze neemt de tijd.'
Conny ten Klooster, trainer 'Ambacht van het Hart', Phoenix Opleidingen
“Als Scrum Master heeft ze een nieuw team “from scratch” gecoacht en mee op weg genomen in het Agile werken. Met uiteenlopende methodes heeft ze gewerkt aan teamontwikkeling en collega’s uitgedaagd om feedback te geven en openheid te creëren. Altijd op een luchtige, vrolijke manier. Direct als het moet, maar altijd met de mens voor ogen.”
Simone Lubbers, Product Owner, Natuurmonumenten
“Voordat ik het doorhad, heeft Marie-Paule alle gerelateerde woorden op vellen papier geschreven en stond ik letterlijk te midden van mijn eigen probleem. Door telkens te onderzoeken, voelen en herschikken, vond ik het antwoord op de vraag die me al tijden bezig hield. Toen ik naar buiten liep, wist ik wat me te doen stond.”
Kader Akbayir, Post Production Supervisor, Totem Media
testimonial-bg.png

Behoefte aan bewustzijn, focus en balans?

Neem contact met me op