Inspiratie

*JE OUDERLIJK GEZIN ALS PROEFTUIN VOOR JOUW PERSOONLIJK LEIDERSCHAP*

 

Afgelopen weekend hebben we de 80ste verjaardag van mijn vader gevierd. Ik realiseer me dankbaar te mogen zijn dat ik dat mee mag maken. Mijn ouders gezond, gelukkig en eensgezind. Mijn twee broers, onze echtgenoten en maar liefst twaalf kleinkinderen. Eén grote liefdevolle gezelligheid. Geen spatje aan de hemel.

 

𝘖𝘨𝘦𝘯𝘴𝘤𝘩𝘪𝘫𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬

 

Want de vertrouwde familiepatronen tekenden zich af zodra we het hotel binnenstapten. Wie is te laat? Wie heeft het hoogste woord? Wordt iedereen gezien? Doen we een spelletje voor de gezelligheid of om te winnen? En mag ik – als jongste dochter- überhaupt bijdragen aan de discussie?


𝙊𝙪𝙙𝙚 𝙥𝙖𝙩𝙧𝙤𝙣𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙫𝙖𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬𝙚
Ja, ik heb me op momenten zeker moeten herpakken. Maar gelukkig delen mijn broers en schoonzussen mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling. En zo werden her en der de ingesleten patronen gezien en besproken om ruimte te geven aan nieuw gedrag. Ik heb ‘mijn ware ik’ weer meer tevoorschijn laten komen.

 

Wat een geschenk om familie te hebben als proeftuin voor het echte leven. Als we hier oude patronen kunnen doorbreken, lukt dat vast ook op andere plekken. Ingesleten gewoonten herhaal je telkens weer, totdat bewustwording de deur opent naar nieuw gedrag. En als we het binnen onze familie kunnen doorbreken, lukt het erbuiten vast ook.

Deel dit artikel

« terug naar inspiratie

Blog

Inspiratie

Persoonlijk:

Straalangst

Lees verder

Persoonlijk:

Leven hand in hand met mijn cyclus

Lees verder

Gezocht:

voor workshop

Mums-Work-Life balans

Lees verder

Behoefte aan balans en focus?

Neem contact met me op