Ik scrum op het ritme van mijn cyclus

Een bekentenis...

Tijdens mijn werkende leven kwam ik er al vroeg achter dat ik beter geen bila’s kon hebben tijdens mijn menstruatie, laat staan een functioneringsgesprek. Ik was te moe, te emotioneel en de feedback kwam harder binnen dan objectief bedoeld was. Dat proces begint al een paar dagen voor mijn eerste vloeiing. Waarbij je de klok erop gelijk kunt zetten dat de kans groot is dat ik het 36 uur voor mijn eerste vloeiing uitmaak met mijn man. Gelukkig schrikken we daar allebei allang niet meer van.


Tegelijkertijd weet ik inmiddels ook dat ik tijdens mijn vruchtbare fase -en de aanloop daarnaartoe- enorm krachtig overkom. Zowel verbaal als in uitstraling. Ik plan in deze periode zo veel mogelijk activiteiten, waarbij ik deze oerkracht maximaal benut.


Toen ik me ging verdiepen in de menstruatiecyclus ging ik ook anders kijken naar mijn cyclus. Niet als iets lineair met een bloedende dip, maar met verschillende fases -met ieder een eigen hormonale samenstelling- die iets vragen en iets brengen. Nu zie ik mijn cyclus als gids om door de maand te laveren met gepaste activiteiten. Mijn cyclus geeft me houvast en richting, waarbij ik elke cyclus nieuwe doelstellingen formuleer en verzilver - geïnspireerd op mijn tijd als scrummaster waarbij ik als teamcoach ons team door een driewekelijkse sprint begeleidde waarbij ook het stellen, behalen en evalueren van doelen centraal stond.

 

Meer weten?

Luister naar: https://www.redschool.net/podcast/1 of volg mijn workshop "scrummen op je menstruatiecyclus". Of neem direct contact met me.

Deel dit artikel

« terug naar inspiratie

Blog

Inspiratie

Persoonlijk:

Straalangst

Lees verder

Theorie:

Invloed van verticale loyaliteit

(Bron: Psychologie Magazine)

Lees verder

Persoonlijk:

De balans tussen halen en brengen

Lees verder

Behoefte aan balans en focus?

Neem contact met me op