Straalangst

De schaduwzijde van succes

We hebben allemaal wel eens een moment gehad waarop we onszelf bovenaan een podium zagen staan. Het publiek klapte en juichte voor ons. Maar voor velen van ons is het idee om in de schijnwerpers te staan even beangstigend als spannend. Straalangst, de angst om te stralen, is een realiteit waarmee velen te maken hebben.


Wie kent het gevoel niet? Die momenten waarop je iets fantastisch hebt gedaan, een prestatie hebt geleverd die lof verdient. En in plaats van het te vieren, krimp je ineen bij het idee dat anderen het zouden kunnen zien. De angst om teveel op te vallen, teveel te stralen, kan verlammend werken.

 

Jammer. Want alle momenten die ik heb gehad waarbij ik best trost had mogen voelen, zijn overwoekerd door gedachten van wat anderen mogelijkerwijs zouden denken. "Vindt ze zichzelf nu zo geweldig?" "Wie denkt ze wel dat ze is?" Dit zijn de stille stemmen van straalangst die ons ervan weerhouden ons volledige potentieel te bereiken.

 

Toen ik me er eenmaal bewust van was, heb ik besloten mijn straalangst te omarmen. In plaats van het te zien als een zwakte, zag ik het als een kans om dieper in mezelf te duiken. Ik begon te reflecteren op wat ik echt wilde, hoe ik mezelf wilde presenteren en hoe ik anderen kon inspireren zonder mijn eigen licht te dimmen.

 

Als je je ooit hebt gevoeld alsof je je eigen licht dimt uit angst om te stralen, weet dan dat je niet alleen bent. En als je wilt leren hoe je die angst kunt overwinnen, neem dan gerust contact met me op. We kunnen samen leren stralen.

 

 

Deel dit artikel

« terug naar inspiratie

Blog

Inspiratie

Persoonlijk:

Je familie als proeftuin

Lees verder

Persoonlijk:

Leven hand in hand met mijn cyclus

Lees verder

Gezocht:

voor workshop

Mums-Work-Life balans

Lees verder

Behoefte aan balans en focus?

Neem contact met me op