Ervaring

Wat ik meeneem

Met ruim 20 jaar werkervaring in corporate en non-profit omgevingen, ben ik in 2015 het coaching-pad ingeslagen. Ik heb diverse (Post HBO-)opleidingen gevolgd en kan putten uit modellen en perspectieven uit het Systeemdenken, de Transactionele Analyse, Schaduwwerk en de Circle of Security.

 

Ik ben uitvoerig getraind op individuele coaching en het begeleiden van groepen door Phoenix Opleidingen. Tijdens mijn rol als scrummaster heb ik dit ambacht verfijnd. Op dit moment volg ik de opleiding Psychosociale Basiskennis om meer gevoel te krijgen bij de invloed van het lichaam op de geest en andersom. Sinds 2019 ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

 

Ik zoek de balans tussen twee ogenschijnlijk verschillende werelden

 

Gevormd door een rationele, commerciële omgeving ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de zachte kant van ons bestaan. Ik heb oog voor de loop van de natuur en onze aangeboren kracht. En ik zoek de balans tussen ogenschijnlijk verschillende werelden. De zakelijke en de spirituele, het rationale en het mystieke, het tastbare en het onzichtbare of zoals ze op Bali zeggen ‘the seen and unseen’.

 

In gesprekken met jou gebruik ik inzichten uit beide kanten. Met dank aan mijn bijzonder veelzijdige ervaring kan ik me goed inleven in de situatie en behoeften, van jou of van je team. Daarvoor neem ik een breed scala aan theorieën en concepten mee. Onderstaand een greep uit de perspectieven die ik -waar passend- inzet.

 

Op mijn LinkedIn-profiel vind je mijn volledige cv. Of neem contact met me op om te bespreken hoe mijn ervaring aansluit op jouw uitdaging.

Systemisch          denken

 De context waarin we ons bevinden heeft invloed op hoe we ons voelen, denken en hoe we doen.  Daarin ontstaan patronen in hoe we elkaar zien en met elkaar omgaan....

Lees verder

Transactionele
Analyse

Ook bekend van het ouder-volwassene-kind model. Deze drie egotoestanden zijn in elke persoon verenigd....

 

Lees verder

Schaduwwerk

Delen van onszelf die we niet direct willen of kunnen zien, zetten we graag in de schaduw....

 

 

 

Lees verder

Circle of security

Uit je comfort zone gaan stimuleert groei. Dit reflectiemodel gaat uit van het geven van een bedding, een veilige plek, van waaruit mensen op avontuur kunnen....

 

 

Lees verder

Natuurlijke cycles

Alles in de natuur beweegt in cirkels. Het gaat van fase naar fase.  Zo ook bij ons. Je bewust zijn dat je een nieuwe fase ingaat, kan verzachting geven aan de ruwe kanten van verandering...

Lees verder

Ervaringen

Wat anderen over me zeggen

"Deze training gaat over in je kracht komen door liefdevol te kijken naar de mechanismen die je belemmeren."

 

Valerie, Osteopaat, deelneemster workshop "Kom Tevoorschijn"

5 september 2023

"Het was heel fijn om in een druk gezinsleven, een vast tijdstip in de week te hebben voor reflectie en connectie met andere vrouwen waarvoor vaak dezelfde onderwerpen spelen. Ik kwam elke keer opgeladen thuis!"

Claar, HR Specialist, deelneemster workshop "Kom Tevoorschijn"

3 juni 2023

"Haar enthousiasme, oprechte, kritische blik en expertise zijn afgelopen anderhalf jaar voor mij én voor de coachpool heel belangrijk geweest. Ik wens haar -en anderen- toe dat ze met nog zoveel meer mensen haar kennis kan delen. En nog veel meer mensen kan begeleiden bij hun ontdekkingen. Met groepen en voor individuele mensen."

Jeannette van Dijk, HR Teamleider Ontwikkeling, Natuurmonumenten

10 december 2021

"Marie-Paule creëerde voor mij direct een vertrouwde omgeving. Door de juiste vragen te stellen en kleine opdrachtjes te geven gaf ze mij inzicht in mijn eigen denk- en gedragspatronen. Vaak haalde ze de praktijk erbij, wat voor mij extra verhelderend werkte. De gesprekken die ik met haar had “werkten” nog na en de vragen en/of inzichten die daaruit voort kwamen, kon ik in het daaropvolgende gesprekken fijn met haar delen. Het waren mooie, persoonlijke gesprekken die mij zeker nog lang bij zullen blijven."

Annette Wijnands, HR Service specialist, Wheyco

10 december 2022

"Marie-Paule neemt je mee op een reis van bewustwording, patronen ontdekken en keuzes maken. Aan de hand van eigen voorbeelden geeft ze de ruimte aan een kleine groep om met elkaar in gesprek te gaan, zo verder te ontwikkelen en samen tot inzichten te komen. De ontspannen setting die Marie-Paule neerzet is erg fijn. In de cursus komt in korte tijd veel aan bod waar je veel van kan meenemen in dagelijks leven."

Lisette, deelneemster workshop 'Kom Tevoorschijn'

2 juni 2023

"Haar leiderschap in lichtheid is mooi om naar te kijken. Ook om te zien hoe anderen haar daarin kunnen volgen. In haar begeleiding is ze vriendelijk doch gedecideerd. Daarmee straalt ze een bepaalde compactheid uit in haar professionaliteit, een gezonde begrenzing. Ze heeft laten zien dichtbij de client te zijn, maar niet te vervloeien. Neutraal, waardoor de ander de ruimte krijgt. Ze neemt de tijd."

Conny ten Klooster, trainer 'Ambacht van het Hart', Phoenix Opleidingen

N.a.v. Testing | 1 september 2022

“Als Scrum Master heeft ze een nieuw team “from scratch” gecoacht en mee op weg genomen in het Agile werken. Met uiteenlopende methodes heeft ze gewerkt aan teamontwikkeling en collega’s uitgedaagd om feedback te geven en openheid te creëren. Altijd op een luchtige, vrolijke manier. Direct als het moet, maar altijd met de mens voor ogen.”

Simone Lubbers, Product Owner, Natuurmonumenten

15 december 2021

“Voordat ik het doorhad, heeft Marie-Paule alle gerelateerde woorden op vellen papier geschreven en stond ik letterlijk te midden van mijn eigen probleem. Door telkens te onderzoeken, voelen en herschikken, vond ik het antwoord op de vraag die me al tijden bezig hield. Toen ik naar buiten liep, wist ik wat me te doen stond.”

Kader Akbayir, Post Production Supervisor, Totem Media

7 november 2022

testimonial-bg.png

Behoefte aan bewustzijn, balans en focus?

Neem contact met me op